Streaming

5 tips for deg som skal streame et arrangement

Skal du holde et digitalt møte eller konferanse, og er usikker på hva du bør tenke på?

Å streame er en fantastisk og lettvinn måte å nå mange på. Samtidig er det annerledes å stå alene foran et kamera enn foran en sal med hundrevis av folk. Hva bør du tenke over og hvor mye bør du egentlig forberede deg før du skal streame et arrangement?

READ MORE

Her er fem tips til hva det kan være lurt å tenke på:

1. Vær kort og konsis

Å snakke foran et kamera, er ganske annerledes enn å stå foran et live publikum. Oppmerksomheten til dem som sitter foran en skjerm er flyktigere, og forstyrrelsene er flere. Derfor kan det være lurt å gjøre budskapet ditt så kort og konsist som mulig, slik at publikum henger med. Gå rett på sak, se i kameraet og ha med gode bilder i presentasjonen din.

2. Lag en interessant presentasjon

Bruk bilder som fenger publikum slik at du holder på oppmerksomheten, og husk at det er lov å bruke humor. Skal du bruke grafikk, som PowerPoint, bilder eller lignende, kan det være lurt å gå gjennom alt en ekstra gang og sjekke eventuelle skrivefeil før streamingen. Tenk «less is more» og unngå for mye tekst i presentasjonen.

3. Lag en kjøreplan

Å lage en kjøreplan gir deg oversikt over hele presentasjonen, og er en trygghet for deg og alle involverte når du skal streame. Tenk på møtet eller konferansen som en TV-sending, hvor de ulike innslagene skal sys sammen. Hvordan skal du presentere eventuelle innslag? Vi i NEP kommer gjerne med innspill og hjelper til med kjøreplanen din!

4. Øve, øve, øve

Det er viktig at alle som skal streame et møte eller en konferanse øver i forkant. Det å stå foran kamera og formidle et budskap er ikke alltid like enkelt, men budskapet kommer ofte bedre frem etter at du har øvd på manus og flyten i selve presentasjonen. Husk derfor å sette av nok tid til å øve! Ha gjerne en generalprøve slik at du får gått gjennom hele prosessen, fra start til slutt. Vi i NEP vil gjerne øve sammen med deg.

5. Tenk over antrekket ditt

Du bør verken ha for mørke eller lyse klær når du skal streame et arrangement. Klær med mye mønster bør også unngås, slik at ikke klærne tar for mye av oppmerksomheten. Ta gjerne med flere antrekk, slik at vi sammen kan finne ut hva som passer best foran kamera.

Trenger du hjelp til ditt neste streamingevent? Kontakt oss i dag!